fbpx

fysieke én mentale fitheid

fysieke en mentale fitheid

Hoe zit dat eigenlijk? Fysieke en mentale fitheid? Gezond tussen je oren gaat samen met een gezond lijf. Als je goed voor jezelf zorgt, dus let op je voeding, ontspanning, bewegen en slapen, heb je meer energie. Ben je positiever over jezelf en het leven. Heb je meer zelfvertrouwen en zin om dingen te ondernemen. En als je weet wie jij bent en wat jij nodig hebt en dit goed kan verwoorden, zit je mentaal beter in je vel. En kan je betere (en gezondere) keuzes maken. Richting geven aan je leven.  

het voorbeeld van esther

Esther kwam bij mij omdat ze zich zo moe en gestrest voelde en weinig puf had om te sporten. Ze was bang om in een burn-out terecht te komen, want ze had dit net bij een goede vriendin gezien. Nou zou het een oplossing kunnen zijn geweest, om haar aan te raden ‘gewoon’ te gaan sporten. Bewegen is altijd goed. Toch? Maar kijkend met een bredere blik, speelden er meer dingen bij haar. Kijk maar naar de tekening. Het lukte Esther niet om de regie te nemen over haar (manier van) leven. Ze richtte zich veel te veel op wat anderen van haar vragen. Haar baas, haar ouders, haar buurvrouw, haar collega’s. Daardoor rende ze zich rot. En voelde ze zich rot. Omdat ze niet goed genoeg in beeld had wie ze nu echt was, leefde ze niet haar eigen leven. Maar steeds dat van iemand anders.  

mijn aanpak bij esther

Door te beginnen met de vraag ‘wie ben jij’, hebben we een nieuwe basis voor haar leven gelegd. Esther kreeg zicht op wie zij is, waar ze goed in is, waar haar uitdagingen liggen, waar ze blij van wordt en wat ze nodig heeft en wil in haar leven. Vervolgens hebben we tijd en energie vrijgemaakt bij haar, door zich meer op de dingen die zij belangrijk vindt te richten. Daarna zijn we gaan stoeien met haar overtuigingen, haar negatieve gedachten over zichzelf. Het vergt oefening, maar je kunt deze omkeren. En gaan trainen op het zich uitspreken. Natuurlijk zijn we ook gaan bewegen samen en heb ik haar geleerd om rustiger te gaan ademen. Om echt te ontspannen en haar grenzen aan te voelen en aan te geven. Gaandeweg kwam er ook meer ontspanning bij Esther. En zin in haar leven. En die burn-out? Die kwam er gelukkig niet! Sterker nog, ze voelt zich meer zichzelf en beter dan ooit. 

marc academy integraal balansmodel

Fysieke én mentale fitheid is een samenvatting van het integrale balansmodel van Marc Academy. Hiermee achterhalen we snel en simpel de oorzaken van jouw klachten. En pakken we déze aan! Meer weten? Stuur me een bericht!