geen statines meer

“Kijk”, zegt hij, “20 kg weg” en hij wrijft over zijn buik. “En mijn bloed is laatst weer onderzocht, wat denk je? Cholesterol prima in orde, terwijl ik geen medicijnen meer gebruik. Jarenlang statines geslikt, zelfs injecties gekregen. Ziek werd ik ervan. Ik ga het zeggen tegen de cardioloog hoor!”

Voor me zit Roger, een stoere vent, oud-politieman. Heeft me uitgenodigd voor een kopje koffie, om bij te praten een paar maanden na zijn leefstijl coaching. Hij is veel meer groente gaan eten, bijvoorbeeld door tussen de middag een lekkere salade te maken in plaats van een boterham te smeren. Goede vetten gaan gebruiken. Meer eieren en andere eiwitten zoals vis en kip. Lekker wat verse noten tussendoor. Zodat hij veel verzadigder raakt en minder is gaan snoepen. Nog steeds eet hij lekker en lijnt hij niet. 

Super blij word ik hiervan. Hiervoor doe ik het. Een ander vooruit helpen op het gebied van gezondheid. En geluk. Want je beter voelen in je lijf, maakt gelukkiger.

Waar wacht je nog op?

 

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.