this is my story.. what is yours?

Op een prachtige zonnige dag in juli moest ik op mijn werk komen. De vakantieperiode zat er aan te komen, iedereen kreeg zin in vrije dagen. Voor mij zat er een verhuizing aan te komen. Naar ons droomstekje op het platteland. Ken je “Escape to the country” van de BBC?  Zoiets maar dan hier in het midden van het land. Ruimte, letterlijk, voor mijn man Albert, mijzelf en onze honden. Het geplande gesprek voelde als een zwaard van Damocles. Ik was een beetje misselijk van de zenuwen. Hoewel ik al lang wist wat er ging komen. Ik werd de kamer binnen geroepen. Mijn manager had een zenuwachtig lachje rond zijn mond. Toen wist ik precies wat ik zou gaan horen. Meteen kreeg ik het nieuws dat ik niet mocht blijven. Ik werd ontslagen. Binnen 5 minuten stond ik weer buiten en reed ik naar huis. Uit de bon die ik twee weken later thuiskreeg, bleek dat ik onderweg getankt heb zonder te betalen. Ik kan het me niet herinneren. Ik voelde me verslagen, afgedankt, verdrietig. Had 14 jaar van mijn leven gewerkt voor dit bedrijf. Mijn baan verliezen voelde als mijzelf, mijn identiteit verliezen. Hoe kwam dat? Waarom kwam dit zo hard aan en was het groter dan alleen verlies van werk?

Hiervoor moeten we terug in de tijd…

Ik was een heel lief en blij kind. Mijn oma noemde mij “haar zonnestraaltje”. Kreeg veel aandacht en liefde. Ik ontwikkelde wel het idee, dat lief en blij zijn een voorwaarde was om die liefde te verdienen. Daardoor vond ik het toen al lastig om echt mezelf te zijn. En dus ook om echt boos te worden en te laten merken als ik het ergens niet mee eens was. Ik werd een onzekere puber. Over hoe ik er uit zag, wat ik leuk vond, waar ik goed in was, eigenlijk over alles. Daardoor werd ik een streber. Ging keihard werken om waardering te krijgen, gezien te worden. Als ik maar slim was, vonden anderen mij vast aardig. Keuze school, studie en werk vond ik erg moeilijk, geen idee. Liet me beïnvloeden door wat anderen kozen.

In de financiële dienstverlening kwam ik terecht. Een verstandelijke keuze. Het was werk, het verdiende goed. Ik ging keihard knokken, presteren, laten zien hoe goed ik het kon. Me sterk voordoen. Ik kon en wist alles. Van binnen voelde ik me leeg voelen, onzeker. Twijfels en angsten toonde ik natuurlijk niet! Dan zouden ze er achter komen dat ik helemaal niet zo sterk was. Ik was zeker trots op wat ik bereikte, maar ik was mijn baan, mijn werk. Had niet het gevoel dat ik écht leefde.

Hiervoor betaalde in in 2011 een pittige prijs. Ik raakte burn-out. Natuurlijk kwam dit niet uit de lucht vallen. Jarenlang al was ik moe, had ik veel hoofdpijn, geen energie, geen puf. Een zwarte periode in mijn leven. De bodem van de put bereikt. Ik twijfelde of het ooit weer goed zou komen. Een zware periode van vallen en opstaan volgde. Zoeken naar wat werkte en wat niet. Vaak had ik geen idee wat ik moest doen. Of wie mij kon helpen. Een melanoom in 2012 was een tweede klap. Die me wel deed beseffen dat ik niet op de automatische piloot door kon gaan, maar écht wilde gaan leven. Ik maakte langzaam een ommekeer in veel dingen, koos voor ontspanning, gezonder eten, meer leuke dingen doen. Er kwamen twee heerlijke honden in mijn leven. Ik kwam er eindelijk achter waar ik goed in was en wat ik echt leuk vond. Durfde meer mezelf te zijn. Ervaren dat ik me dan juist het allersterkste voel. Authentiek. Mijn ontslag gaf mij vervolgens de duw die ik nodig had. Zo zag ik het toen natuurlijk niet… Maar eindelijk nam ik tijd, rust en ruimte om te denken. Over wat ik wilde met mijn leven. En dat is jou vooruit helpen op gebied van geluk en gezondheid.

In 2017 heb ik het roer omgegooid door de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach bij Mark Academy te gaan volgen. Alle puzzelstukken vielen op hun plaats. Dit was en ben ik. Wat had ik graag jaren geleden zelf een leefstijl- en vitaliteitscoach ontmoet! Dat had mij een hele zoektocht en veel tijd bespaard. Sindsdien coach ik mensen zoals jij en ik. En volg ik regelmatig extra trainingen op het gebied van gezondheid en stress. Om steeds de laatste inzichten toe te kunnen passen. Vanuit deze achtergrond kan ik jou helpen. Samen komen we er uit.

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.