week van de werkstress: maar wat als jouw werkplezier (even) helemaal weg is?

 

In deze week van de werkstress, wordt ook jouw werkgever opgeroepen om jouw werkplezier te verhogen. Dit als preventiemiddel tegen werkstress. Eén tip uit de werkplezier top 10 licht ik er in dit artikel uit:

zorg ervoor dat de juiste persoon de juiste klus uitvoert

Ben jij de juiste persoon die de juiste klus uitvoert? Heb jij het gevoel, dat jouw werkgever genoeg doet om ervoor te zorgen dat jij op de juiste plek zit? Dat jij werk en klussen doet waar jij goed in bent en waar jij gelukkig van wordt? Of in ieder geval niet ongelukkig? Bespreek dit met je leidinggevende, als jij plezier wilt houden in je baan. En werkstress of een burn-out buiten de deur wilt houden.

Maar wat als jouw werkplezier (even) helemaal weg is? Als jij helemaal niet (meer) weet wat jij goed in bent? Wat écht jouw ding is? Wat werk is waar je van gaat stralen? Dan zijn er meerdere dingen die je kunt doen om hier achter te komen.

Een spannende maar doeltreffende manier, is rondvraag doen bij mensen uit jouw omgeving. Een soort van 365 graden feedback, maar dan lekker op jouw manier. Zonder dat er een beoordeling aan vast zit. Vraag 6-8 mensen, liefst met een verschillende rol of relatie ten opzichte van jou:

  • waar jij goed in bent
  • wat erg belangrijk is in jouw leven
  • wat jouw valkuilen zijn

Laat hen dit schriftelijk aanleveren en vooral ook toelichten. Je krijgt zo een mooi compleet beeld van hoe een ander jou ziet. Herken je wat je leest? En wat kan je ermee in je werk? Of buiten je werk?

Vind je het toch lastig om een goed beeld te krijgen van waar jij gelukkig van wordt? En helemaal jezelf te zijn? Kijk dan eens bij mijn coaching programma ‘helemaal jezelf zijn’, vraag het gratis e-book ‘meer zelfvertrouwen’ aan of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Heb je last van werkstress of een burn-out, kijk dan bij mijn coaching programma ‘NOOIT meer burn-out’. We pakken dan jouw vraag of wens integraal aan. Kijken waar jouw te veel aan stress vandaan komt, hoe we dit kunnen verminderen en in de toekomst kunnen voorkomen. Je krijgt zowel een leefstijl- en voedingsanalyse ter verbetering van je vitaliteit en directe vermindering van je stresslevels, als een aanpak van de mentale kant van stress. Ik zeg bewust stress in plaats van werkstress. Want een te veel aan stress komt zelden alleen van je werk… Meer weten? Neem contact op!

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.